Tócsnin tálalt kéksajtos "nyúltrüffel" retekcsipsszel
sponsored links
Jelentkeztem a Patricius Borház által hirdetett receptpályázatra, ahol a feladat az volt, hogy boraikhoz illõ borfalatot készítsünk. Bevallom, nem tartom magamat egy nagy borszakértõnek, így sokáig gondolkodtam, hogy egyáltalán merjek-e jelentkezni, de végül csak belevágtam. Minden héten más-más bor van soron. Bár száraz bor párti vagyok, két édes bort kaptam (de egyáltalán nem bánom, mert nagyon finomak).
Ezen a héten Patricius Késõi Szüretelésû "Katinka" 2008 a fõsztár :)
Jellemzõi:
"Kizárólag Furmintból készítettük ezt a friss,lendületes, gyümölcsös ízvilágú édes bort. A késõ õsszel zajló szüreten részben túlérett, részben töppedt, aszúsodott szemeket tartalmazó fürtöket szedtünk, melyet húsz hónap tölgyfahordós érlelés követett. A bor cukortartalma egy négyputtonyos aszúénak felel meg, de a magasabb savtartalom és az alkohol szépen kiegyensúlyozza ezt az édességet.
Ízében a következõ jegyek dominálnak: grapefruit, aszalt sárgabarack, papaya, kandírozott narancshéj. Elegáns ízvilág, selymes ásványosság jellemzi."
Nem volt egyszerû a feladat! :) Szerettem volna sós falatkát készíteni, nem a megszokott édes bor-desszert kombinációt követni. A kéksajtot mindenképp be akartam illeszteni a hozzávalók listájába, de mindezt úgy, hogy harmonizáljon a többi összetevõvel és egyik összetevõ se legyen domináns. Ebbõl adódóan a visszafogott ízvilágú nyúlhúsra esett a választásom, a ...